Блог

Тест за чувствителност към етерични масла

Използването на растения за лечение на болести е старо колкото човешката раса, а може би и повече. Приложението на етеричните масла е традиция на съхраненото през вековете познание за билките. Но ароматерапията е нещо повече от хубавите ухания.

коментари по тази статия - виж коментарите
Приложение на ароматерапията
Ароматите, които се отделят от растенията и се разпространяват във въздуха, съдържат различни биологично активни вещества. Човешкият организъм абсорбира от 3 до 4 мг ароматни органични вещества в рамките на едно денонощие, което к..
коментари по тази статия - виж коментарите
Приложението на етеричните масла
Хилядолетното присъствие на етеричните масла в живота на хората е доказателство за техните ползи за здравето, визията и дори домовете ни. Свойствата им са признати надлъж и нашир по света, а тяхната популярност кара все повече ..
Един от начините на приложение на ароматичните вещества е масажът. Масажът е ефективен метод за поддържане и запазване на здравия и свеж вид на лицето и тялото. Той включва комплекс от различни по характер и сила механични движен..
коментари по тази статия - виж коментарите
Ароматните вани са водни процедури съчетаващи животворното действие на водата с целебната сила на ароматните масла. По изключително приятен начин те влияят благотворно на целия организъм. Освежават, ободряват, тонизират или успоко..
коментари по тази статия - виж коментарите
Ароматерапията е форма на алтернативна медицина и клон на фитотерапията, която използва етерични масла от различни части на растението, но най-вече цветя, листа и кори. Естествените масла се използват за облекчаване на различни за..
коментари по тази статия - виж коментарите
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)