Блог

Тест за чувствителност към етерични масла

Използването на растения за лечение на болести е старо колкото човешката раса, а може би и повече. Приложението на етеричните масла е традиция на съхраненото през вековете познание за билките. Но ароматерапията е нещо повече от хубавите ухания.

коментари по тази статия - виж коментарите
Приложение на ароматерапията
Ароматите, които се отделят от растенията и се разпространяват във въздуха, съдържат различни биологично активни вещества. Човешкият организъм абсорбира от 3 до 4 мг ароматни органични вещества в рамките на едно денонощие, което катализира биохимичните процеси в организма. Ароматите съдържат също фитониди, които представляват вещества с антибиотични свойства. Тяхното разумно използване от хората ..
коментари по тази статия - виж коментарите
Приложението на етеричните масла
Хилядолетното присъствие на етеричните масла в живота на хората е доказателство за техните ползи за здравето, визията и дори домовете ни. Свойствата им са признати надлъж и нашир по света, а тяхната популярност кара все повече потребители да им дадат шанс и да започнат да ги използват активно в ежедневието си. Приложението на етеричните масла може да бъде успешно само тогава, когато произ..
Ароматните вани са водни процедури съчетаващи животворното действие на водата с целебната сила на ароматните масла. По изключително приятен начин те влияят благотворно на целия организъм. Освежават, ободряват, тонизират или успокояват и релаксират. Във ваната разтворените във вода етеричните масла обгръщат тялото, преминават през кожата и попадат в кръвообращението и лимфата.  Подобряват..
коментари по тази статия - виж коментарите
Ароматерапията е форма на алтернативна медицина и клон на фитотерапията, която използва етерични масла от различни части на растението, но най-вече цветя, листа и кори. Естествените масла се използват за облекчаване на различни заболявания и техните симптоми. „Бащата“ на ароматерапията е френският химик Рене-Морис Гатефос. Той открива лечебната сила на лавандулата, докато лекува изгаряния по лицет..
коментари по тази статия - виж коментарите
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)